Lovy beze zbraní
Lovy beze zbraní
Anotace: Myslivcovy postřehy z lůna podzimní přírody
V srnčí říji za loukami
na šoulačku s obzorkou
šel myslivec s vábničkami,
pískal na ně píseň svou.
Za stromem si znaven zdřímnul,
vábení se neslo v dál.
Než si oči ze sna vymnul,
chovný srnec před ním stál.
V obzorce jej vzal na mušku,
tohle byla pěkná věc:
vždyť si schválně nevzal pušku
na šoulačku myslivec.
Publikoval(a):
podnebný, 12.10.2014