Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Smrt

Smrt

Pounty Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Nikdo neunikneme

Svět je plný pastí,
vysokých hor a propastí,
krok vedle a čeká tě let,
znenadání jsi u mě hned.

R: Co takhle tanec se smrtí?
Tak znova v příštím století.
Stále zkoušíte přežít dokola,
stejně sejme vás všechny ebola.

Všude bitvy plamen, vzdor,
pálení na hranicích, Pán je vzor,
krajina plná luhů, hor,
posílám vám vítr jménem mor.

R: Co takhle tanec se smrtí?
Tak znova v příštím století.
Stále zkoušíte přežít dokola,
stejně sejme vás všechny ebola.

Vždyť toho po vás nechci moc,
děkuji za výpomoc,
samé bitvy, samé války,
ty tu stejně skončíš taky.
A že se prý už neválčí?
Španělská chřipka postačí.

R: Co takhle tanec se smrtí?
Tak znova v příštím století.
Stále zkoušíte přežít dokola,
stejně sejme vás všechny ebola.

Je to snad jen sen?
Lidstvo ode mě chce utéct ven?
V těch jejich kovových kuklách na míru,
pocítíte prázdnotu vesmíru.

R: Co takhle tanec se smrtí?
Tak znova v příštím století.
Stále zkoušíte přežít dokola,
stejně sejme vás všechny ebola.

Tak už tanči, neznáš krok?
Ke mně blíže, každý rok.
Tak se nesnaž, co se změní?
Od toho přec únik není.

R: Co takhle tanec se smrtí?
Tak znova v příštím století.
Okuste, co je to láska,
než vás sejme tahle kráska.
Publikoval(a): Pounty, 11.10.2014
Přečteno (389x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 12:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti