Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vůně podzimu

Vůně podzimu

Léto končí, přijde podzim,
krajiny se mění ráz,
místo žluté, bude rudá,
plískanice budou zas.

Hospodáři rok už skončil
a nový hned začíná,
práce bude stále v poli,
než sněhu spadne peřina.

Už ta pole všechna sklidil,
ihned se dal do orby,
pšenici i žito též i zasel,
ještě sklidit brambory.

Každá doba má svou vůni,
podzimní je těžká, půdní,
to voní orané brázdy skýva,
též z ohýnků a brambor se zde skrývá.

Je to i vůně hořících svící,
kdy s mrtvými máme si co říci,
též vůně spadaného listí
a to už zima odpočinek jistí.
Publikoval(a): děda včela, 10.10.2014
Přečteno (679x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: JirkaJ, modrá, Psavec, Lugilla, Kytka62, koiška

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 04:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti