Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Planetárium lamp

Planetárium lamp

Poutníček Básně » o Lásce

Anotace: Noční procházka s Tebou.

Procházíme se spolu
planetáriem lamp

a hvězdy jsou zlaté zuby pánů vesmíru

Je k ránu
a je horce temno
a tvá ruka je
ten jediný záchranný kruh
v oceánu světa

Jsi jako letní déšť
Jsi první světlo
po zatmění nebes
Jsi symfonie ticha
a řevu příboje

Je k ránu
a ty máš v očích slunce

a ledovcové moře

a květy z hracích skříněk

Zamilovala jsem se
do labyrintu tvých snů
a ledovců tvých očí
a smíchu ve dvě ráno

- protože koho milovat,
když ne slunce samo -

...

Procházíme se
planetáriem lamp

Hvězdy jsou naše sny na provázku,
do zlatých sítí chytáme ty spadlé
a věšíme si je na ploty

A já v nich pak vždycky horečnatě hledám
tu jednu jedinou, co říká,
že tvá ruka
nikdy nepustí

tu mojí.
Publikoval(a): Poutníček, 9.10.2014
Přečteno (175x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hajsfer, glacier, Mirastus, beautiful2903, Formis, Kytka62, koiška, James Libustka, Lugilla, Kněžka

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 08:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti