Papíroví draci
Papíroví draci
Anotace: Ze špejlí a z lehkých papírů jemných lepili jsme draky
Papíroví draci
| Marie Bernadeta | Okamžiky
Sem tam se srdce ozývá
Bolest se v duši ukrývá
však láska trvá
Na dlaních starosti
a v očích vrásky smutek kreslí
Čas který nevrátím
okamžik štěstí
z letu papírových draků
znám ho z dětství
Na poli běhali jsme jako blázni
s provázkem v ruce
a chtěli aby vzlétl
a byl nahoře co nejdýl
Ze špejlí a z lehkých papírů jemných
lepili jsme draky
Kreslili velká ústa
co se smála od ucha k uchu
a oči s řasami co největšími
aby se na nás z nebe
mohly dívat a letět do daleka
Svoboda dětských představ
dávno nás opustila
Už nemám draky z papíru
jen sem tam sny si dělám
jako na míru
a čekám až mi vzlétnou
ve spěchu trhám za provázky
ke tvým ústům
a čekám až se na mě usměješ
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 7.10.2014