Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dlouhý let

Dlouhý let

dorcinka Básně » ?nezařazené?

Anotace: dlouhý let

Dlouhý let

Ticho dýchá z kaluží
v dálce zvuky aeroplánu
čekám tu na nároží
ve večer co podobá se ránu

Vlaštovky už nikde nevidět
na talířích po snědeném sushi
poskakují malí hnědí vrabčáci

I život je vlastně jeden dlouhý let
A srdce při něm stále
neúnavně
bez přestání
buší

Je třeba vše zkoumat
hodnotit?
Sledovat kurz
A řídit ten svůj let?
Mířit k oblakům a zimovištím
Cíl svůj vidět i nevidět.

Vlaštovky tiše zmizely.
Jsou pryč, ale neumrzly.
Možná se zas napřesrok vrátí.
Vrabčáků hejna budou je čekat
Co čas s lidmi si bezděky krátí.

Ptáčci, zpívejte!
Tak, jak umíte
Tak, jak můžete
Tak, jak je vám libo.
Publikoval(a): dorcinka, 6.10.2014
Přečteno (76x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Martin Havlíček, Kněžka, Lugilla

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 14:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti