Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rozmanitost lásky

Rozmanitost lásky

Kněžka Básně » o Lásce

Anotace: O nádherné různorodosti lásky

Jen si tak přemýšlím,
co vlastně všechno vím,
o Lásce a jejích podobách,
o životě a jeho věčných hrách.
Máme dar milovat způsoby nesčetnými
a právě Láska nás činí dokonalými.
Jak mohu milovat...
Miluji vášnivě,
miluji trpělivě,
naprosto bláznivě,
tiše a spravedlivě.
Miluji s pokorou,
miluji s něžností,
v mém nitru klid a mír
cele se rozhostí.
Miluji svobodně,
miluji věrně,
miluji nesmírně...
...neochvějně.
Miluji lehounce,
miluji divoce,
miluji rozverně
jak vlnka v potoce.
Miluji tak křehce
jak křídla motýlí,
jak kapka dešťová,
co v moři se rozptýlí.
Miluji bytostně,
miluji ze srdce,
bez obav odhalím
své pestré emoce.
Miluji nevinně
jako malé dítě,
miluji s moudrostí,
jež říká: Vážím si Tě.
Miluji rozličně
na tisíc způsobů,
miluji naplno,
jak jen to dovedu.
Miluji nebesa,
miluji Zemi,
miluji prosté Bytí
milována všemi.
Miluji vědomě,
šťastně a vděčně,
všechny a cokoli...
… bezpodmínečně.
Miluji celistvě
myslí i duší,
jen takto milovat
Bohu se sluší.
Tak jako vesmírné kouty jsou nekonečné,
je každé žití v Lásce nesmrtelně věčné.
A proto...
...skládám Ti díky své,
celičký světe,
za schopnost milovat.
Má duše Láskou kvete.
Publikoval(a): Kněžka, 2.10.2014
Přečteno (158x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marie Bernadeta, vanovaso

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 09:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti