Piaf
Piaf
Anotace: Příběh o malém ptáčeti...
Žilo malé ptáče
v malé budce na stromě
často koukalo dvířkama ven
a chtělo poznat ten veliký svět
o kterém se tak často bavilo hejno
když letělo v šiku nad krajinou
a tak se to ptáče milé
jednou osmělilo
a vyrazilo na výlet
létalo sem a tam
ochutnalo omamná semínka
poznalo
jaké je to mít hořící koudel u prdele
létalo od rána do noci
od pondělí do něděle
a přišlo jen na to
že to veliké a lákavé cosi
je jen obří železná klec
kde rozhoduje
jaké kdo peří má
jak zpívá
s kým hnízdo obývá
byla to rána
ošklivé prozření
a v tomhle všem mám jako žít ?
vždyť pravé nebe pomalu přes ty mříže nevidím
jen slavíci mají to privilegium
ptáče,
vem rozum do křídel a přemýšlej
trvalo to pět nocí a pět dnů
než se konečně odhodlalo vzletět
tam úplně nejvýš nahoru
udělalo oblouk
zamávalo zemi
a náletlo na nebeské zamřížení
PUF,PUF
vznáší se oblak dýmu
co z malého ptáčka zbyla
jelikož úplně nahoře...
je zabudována elektřina
Publikoval(a):
Rezavá plechovka, 2.10.2014