Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Do všedních chvílí

Do všedních chvílí

Marie Bernadeta Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Do všedních chvílí zasadil kdosi pocit nevšední

Do všedních chvílí
Včera | Marie Bernadeta | Deník Modrého Anděla


Do všedních chvílí zasadil kdosi pocit nevšední
Někdo se cítí jaksi povznesen nad pozemské věci
a raději přemýšlí nad vším neskutečným

Ve skutečnosti jsou všechny nevšední věci
podobné velmi těm všedním jen uvnitř v nás je to jinak
Kdo s radostí v srdci žije a kdo má v sobě smutek ?

Obojí může se spojit a vznikne možná harmonie
Já jsem ten ufňukánek malý s maličkým srdcem
a ty jsi ten veselý odvážný chlapík světaznalý

Vždyť ses mi smál a pohrdal jsi smutkem
který mi v tváři vrásky kreslí a já tě prosila
dej mi kousek toho štěstí které ti kolem úst září

Tak zítra uvidím zda nejsi lakomý a konečně
až s odvahou zaječí za tebou zajdu kousíček radosti dáš mi
anebo přidáš mi do kapes ještě víc kamenných smutků

Dnes jsi mne překvapil tím tónem všedním
Najednou nevím proč jsem tak dlouho čekala na to
až ti zavolám abych zas slyšela tvůj hlas

Přiznám se měla jsem strach že ještě není správný čas
na to před tebou stát jako obyčejná žena
ta která touží abys ji měl více než nevšedně rád

Láska je docela prostá a obyčejná ale žít bez ní se nedá
Je jako pro život voda a nebo jako sůl do jídla
Bez lásky není života a v žilách neproudí krev

když láska není v lidech když chybí víno na svatbě
pak jediný kdo ještě může nás vést je Láska z nebes
Vždyť skrze Anděla Strážce přišla už loni tvá duše

ke mně do náruče a já ji volala s láskou k tobě
tak jak se volají milující duše aby se setkaly
a mohly ztratit se jedna v druhé

Zítřek je všední okamžik pro tebe pro mne však chvíle
kdy můžem si pár slov říct docela obyčejně
a doufám že to bude hezké více než jsem si mohla kdy představit
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 1.10.2014
Přečteno (373x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 10:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti