Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Platonická láska květin

Platonická láska květin

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Tak mezi Sluncem i květy září platonická láska jako věty

Platonická láska květin


Jak rosa v trávě dotýká se něžně
tak slza touhy kane z oka tajně

Kapičky rosy oschnou přes den asi
Sluníčko osuší kytkám řasy

A nikdo z lidí netuší proč slzy z rána
i navečer zelenou trávu zdobí

Já to však vím vždyť to je proto
aby mohly vždy zrána i navečer

lásku svou platonickou oplakávat
Vždyť květy v zemi trčí pod Sluncem

které je pro ně životem



A někdy když se mračí
a Slunce protírá si oči

Z nebe se snáší kapky
a květy přijímají vláhu

aby rostly vzhůru
a aby se vodou naplnily řeky

Tak mezi Sluncem i květy
září platonická láska jako věty

kterými v duši můžeme se laskat
a přitom život křehký vnímat
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 30.9.2014
Přečteno (89x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 09:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti