Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Oheň už v kamnech hoří

Oheň už v kamnech hoří

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Kdo chladno v srdci má toho je třeba rozehřát

Oheň už v kamnech hoří

| Marie Bernadeta | Básně do koše

Oheň už v kamnech hoří

Je chladno venku a kdo chce být v pohodě
musí si teplo domova vytvořit
Ten obraz topení v chladný čas
je skvělý pro představu potřeby milovat

Kdo chladno v srdci má
toho je třeba rozehřát
Někdo se rozhoří jako papír
a sotva vzplane hned zhasne

Někomu trvá než oheň rozhoří se
musí se nejdřív zatopit třískou
a ta když chytne je třeba
pomalu přikládat polínka do kamen

Pak oheň dobře udržovat
a teplo může nás dva
i ty co jsou s námi
zahřívat po celou dobu co oheň hoří

I pak ještě když vyhasne
může se v domově chvíli
ještě spát k ránu pak
do dek se zachumlat...
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 28.9.2014
Přečteno (131x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 09:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti