Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Léto končí

Léto končí

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak ... pro radost.

Ráno jsou již velké rosy,
už i dívky svetry nosí,
léto končí marná sláva,
slunce tepla méně dává.

Vítr fouká ze strnišťať,
žně skončily, nebude hlad,
školních prázdnin už je konec
a ve škole zvoní zvonec.

Ještě bude trochu teplo,
snad též přijde babí léto,
pak nastanou plískanice,
více dešťů, čvachtanice.

Příroda je kouzelnice,
tvoří barev na tisíce,
ke spánku se ukládá,
to už podzim převládá.
Publikoval(a): děda včela, 26.9.2014
Přečteno (339x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Kristii Hrdli, Kytka62, Kněžka, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti