O politicích a lidech
O politicích a lidech
Anotace: Drobná satira, nebo smutná skutečnost.....
Jak mám se srovnat s tím,
co kolem mne se děje.
Všude honba za úspěchem,
bohatstvím a slávou.
Divadelní komedie pro bohaté,
chudým kruté šprýmy.
Taškařice s námi dole - bezmocnými.
Honičky a hrátky,
na četníky na zloděje.
Komedie, přetvářka a šprýmy,
od těch , co si myslí,
že jsou nad zákonem.
Jakmile se na ně
trocha smůly vleje,
ouha, honem běží s paragrafem,
imunitou a pardonem.
Hlavičkou hned vrtí,
my nic , my jsme pod záklonem.
Bezelstní jsou,
jak předškolní děti.
Důstojně vždy zatváří se
jak přemoudří kmeti.
Pragmaticky vládnout lidu,
to je pane dřina.
Není lehké , cpát si kapsy,
když vás hlídá
opozice i chudina.
Publikoval(a):
Taren, 25.9.2014