Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vínové veršíky

Vínové veršíky

Marie Bernadeta Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Pod naší lampičkou píšu ti propiskou A rudé víno v poháru prasklém Popíjím tiše v kuchyni své

Vínové veršíky

| Marie Bernadeta | Deník Modrého Anděla

Už se mi o tobě zdá
Jsi postava v mém snu statná
To víš přečti si snář
Ať víš jak moje láska chutná
Někdy trochu kysele
ale vím že máš kyselé rád
Já raději sladké
Tak doufám že až se mi budeš zdát
budeš mě líbat sladce

Tvoje Lištička
na kyselých hroznech


Pod naší lampičkou
píšu ti propiskou
A rudé víno v poháru prasklém
Popíjím tiše v kuchyni své
S myšlenkou na lásku
Dávám ti otázku
Miluješ mne ?

Den se už sešeřil
Venku je tma
Černo je za oknem
A doma světla




A v srdci mém oheň doutná jen
Kde tě jen mám lásko má tajná kde?
Přemýšlím nad tím že lásku svou
shrnul jsi do čtyř řádků
a do třech sloupců

Bylo to jenom ve snu
Psal jsi mi dopis jako zpověď
Takové vyjádření o tvých láskách
které jsi v srdci nosil

Chci ti jen říct že děkuji
za důvěru tvou
Nikdy mě nenapadlo lásku
takhle shrnout do tabulky

Ale máš pravdu že co je psáno
A co se stalo už nezměníme
Pro mne je všechno málo
Lásku chci brát si po kilech
Na mě ti jedna tabulka stačit nebude
tak nejmíň tři to ti povím
a sním je na posezení
Jsem takový malý otesánek


Od včeličky

Já lásku měřím na koše plné ovoce
jeden den sníme košík jablek
Druhý den pustíme se do meruněk
mezitím košík sladkých jahod
A k tomu přijde meloun kulaťoučký vhod
Dáme si náruč chlupatých broskví
A rozloupneme v sobě pomeranče
Ty budeš se mnou jako v transu
mlaskat a baštit kila ovoce
Potom si lehnem trávě do náruče
a schoulíme se jeden v druhém
Jsi moje štěstí na světě a chci tě
mít až do konce i potom
Buď lásko moje květem mým
Chci v tobě svoje chloupky zanořit
a obalit je žlutým pylem
a ten ve svém úlu na med proměnit
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 20.9.2014
Přečteno (229x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 04:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti