Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Když jitřenka zhasíná...

Když jitřenka zhasíná...

Slyším
šumění černé tmy
slyším
jak se kočky venku mrouskají
slyším
i zbytky obnažené nahoty
slyším
pouliční lampy
kdesi na předměstí

a slyším
tichý spánek konkubín

rozladěné piáno
odplouvající básníkův splín
ve vínu
v opiu
v tělěsných neřestích

a to právě teď
ve čtyři hodiny ráno
kdy veškeré ovečky spí
ve svých studeně zařízených přibytcích

opřená o balkon
vnímám
auta v dáli
jinovatku ve vlasech
poslední myšlenky sebevrahů
když stojí na okraji propasti
při růžovém svítání
schovaná kdesi

ztracená mezi městy
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 18.9.2014
Přečteno (47x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: vanovaso, koiška

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti