Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Večere nedělní

Večere nedělní

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Večere nedělní plyneš mi na dlaních

Večere nedělní

| Marie Bernadeta | Čas ?

Večere nedělní, plyneš mi na dlaních.
Láska nás provází, i něžné doufání.

V setkání příští. Je větrem, který pohání
naše loďky a napnuté plachty na tvé lodi.

Hnány jsou bouří, kterou nevyslovím ani.
Zmítáš se, lásko, na vlnách prudkých

a já tu čekám v zátoce svojí, snad se tě dočkám.
Snad příboj silný mou loďku na břehy nevyhodí.

Čas plyne zlehka, jak zrnka písku mezi prsty.
Vzrušená ani nedýchám, jak se bojím.

Abych tvou loďku nezmeškala až budeš blízko mojí.
Vyhoď kotvu a zůstaň se mnou pod rouškou noci.
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 8.9.2014
Přečteno (72x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: jenmravenec

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 10:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti