Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

stromy/domy

stromy/domy

richie. Básně » o Přírodě

Anotace: a taky nějaké kosmodromy

Zapálena pochodeň
falešných světlonošů,
ta co má moc rozdrtit
hvězdný prach na atomy,
někdy hoří jako kosmodromy.

A tam, kde voní naše smůla,
na pasece vprostřed města,
poletuje noční můra,
je tak strašidelně hezká.

Další člověk ze sta ,
přestal s křikem tleskat
tam, kde kdysi rostly stromy,
tiše sází svědomí.

A lidé na něj křičí
z poloprázdných plic,
protože už zapomněli
na voňavé jehličí.

A potom usla můra
Ta noční
Na stromových kůrách

A už nenajde se
v hustém lese
černo ze čtyř stran

dobře vím, že je to lež
jako každý den už tolikrát
naštěstí vychází dvě slunce
takže nemusím se bát
Publikoval(a): richie., 7.9.2014
Přečteno (285x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Améba, Malce, Martin Havlíček, koiška, Lugilla, Orek

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti