Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Podzim,zima a dál?

**Podzim,zima a dál?

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: /no jasně o jaru se jim bude zdát/

~~~~~~~~~~~
Co nám měsíc září
neuvaří
to měsíc říjen dopeče
ať chceme nebo nechceme
on i ten říjen uteče.
Brzy tu bude listopad
s ním i ten poslední lístek spad
stromy se zimou chvějí?
Nebo se jen směji?

Že jsou pak nahatý
jak v létě na nuda pláži
ale letní slunce
to už jim nezazáří.
Každou chvíli je déšť umyje
a studený vítr osuší,
tu nahotu bílý šat zakryje
a my vidíte,ono jim to bílé sluší.

Jak v nočních košilkách
stromy budou spát
hoďte si třeba jen korunou
o čem se jim bude zdát.
O čem?
Že si konečně oddychnou
jak budou v zimě pod peřinou
spát a spát a spát…

~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 6.9.2014
Přečteno (266x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Bezhlavý rytíř, koiška, Kytka62, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti