Kam to jen směřujeme
Kam to jen směřujeme
Anotace: Jakási reflexe na islámský "chalífát", i když to není jen o tom. Je to hlavně o nás, jako lidech.
Jaký to má smysl?
Uprostřed bouře zjistíš,
že tvou duši pohltil vír.
Můžeš být dojatý, ale snaž se
udržet ve svém srdci aspoň trochu mír.
Vidí Pán, jak se chováme?
Rodíme se jako lidé, ale umíráme jako zvířata.
Jasnější den snad přinese lepší zprávy.
Procházím pěšinou, kde se rodí „nová mláďata“.
A chci se zeptat, stále věříš?
V boha či ďábla. Na tom nezáleží,
jednomu z nich stejně podřídit se musíš.
Proč vraždíme vlastní druh,
zatímco ostatní jen slepě civí.
Smrtelný je tenhle kruh, který
je nám nebezpečím a stále sílí.
Kam to jen směřujeme.
Publikoval(a):
Makaveli, 6.9.2014