Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zamilovaný jezdec

Zamilovaný jezdec

Marie Bernadeta Básně » Hororové, strašidelné

Anotace: Slyšet v dáli kopyt lehký cval

Zamilovaný jezdec

| Iveta Horecká | Lyrika


Zamilovaný jezdec

Oblázková cesta
vedla tudy z města
Vůkol voněl z růží les
Hrad a pod ním tmavý jez

Nad hradby se vyhoupla asi holubice
K zemi zlehka padá modrá rukavice
Slyšet v dáli kopyt lehký cval
Bílý jezdec sehnul se a rukavičku vzal

Žlutý kotouč sluneční natočil se k poledni
Jezdec spěchá a vteřiny poslední
míjí jeho bledou tvář vypoulené oči
V dlani svírá křečovitě rukavičku něčí

Nebyl slepý ale přeci neviděl
hradby které vidět měl
Je mi teskno osud jeho zde se uzavřel
sotva on cob´mladý jezdec rukavičku zřel

( T.R.)

( 1989)

http://prvotiny.blog.cz/1408/zamilovany-jezdec
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 31.8.2014
Přečteno (499x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Krokyno

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 08:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti