Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Koncert v dešti

Koncert v dešti

Malce Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Den se krátí a nálada se strácí jak slunečního svitu a člověku se nechce z bytu.

Smutný je dnešní den,
smutek se z okna dívá ven,
v kapkách deště koncert zní,
kolik vně bolesti jen těžko kdo ví.

Listí hnědne padá k zemi,
srdce tuhne těžko je mi,
mraky černé v nebi šedém,
zrcadlí okno tváře v bledém.

Slunce paprsku prošel by k zemi,
dotknout se ho prsty všemi,
zahřáli by srdce mého ledu ,
zbavil by ho smutečního jedu.

Vítr se zvedá klátí se stromy,
z nebe rvou se světelné hromy,
s kapkama deště krutě krouží,
láme větve a listí vláčí v louži.

Větrem z kapek deště klavíru,
hromů co činelu na míru,
houslí větve do rytmu o sebe,
z počasí dnes koncert je pro tebe.
Publikoval(a): Malce, 26.8.2014
Přečteno (375x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti