Pohádka o víle Severnici
Pohádka o víle Severnici
Anotace: Vhodná spíše pro paní učitelku než pro děti...
Zrodila se za bezesné noci
z perel slz a z měsíčního jasu
pod souhvězdím na půlnoční straně
v dlouhém prázdném objetí
skutečný přelud až k zbláznění
pod závojem hříšné tanečnice.
Už má moji duši ve své moci
a já pro tu její chladnou krásu
nejdřív smutně a pak odhodlaně
rozmlouval jsem se smrtí
zoufalý na konci snažení
přede dveřmi prázdné zpovědnice.
Půjdu za ní sám a bez pomoci
kolik ještě zůstává mi času
než do svojich vezmu její dlaně
a tím zruším prokletí
ona se pak v ženu promění
moje malá víla Severnice...
Publikoval(a):
Mirastus, 23.8.2014