Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

... vyšly už hvězdy...

... vyšly už hvězdy...

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Na hradním nádvoří vyšly už hvězdy

... vyšly už hvězdy...

Na Hradě ze slov


Na hradním nádvoří vyšly už hvězdy
a tiše září nad cimbuřím
vzdálené světy svou září k hradu míří
a jejich paprsky sbíhají se v jednom bodě na polštáři
Bílé paní


Zavřené oči má ale nespí
na rtech má růže letní
plné omamné vůně
co stravuje srdce zevmitř
když na polštáři jí slzy
z očí kanou a ona utírá je potmě
aby to nikdo neuviděl
že stýská se jí stále
po lásce skryté v její duši


Hvězdičky nad hradem dál nocí planou
A nejsou původem jen Božskou manou
pro srdce planoucí láskou
pro oči plačící nad touhou marnou
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 19.8.2014
Přečteno (125x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 10:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti