Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čekání na Godota

Čekání na Godota

Taren Básně » Smutné

Anotace: Život, bohatství i bída ,lásky , zklamání i utrpení. Při konečném zúčtování mění se jen v jedno .......

Dny , hodiny , minuty a vteřiny,
volný , pravidelný tikot.
Čas krájí, ulamuje,
v minulé je mění,
vzápětí vše odhazuje.

To, co bylo , není
v propadlišti dějin mizí.
K okolnímu světu,
stáváme se cizí.

Pán času , ten neúprosný
kontrolor a měřič,
důrazně a hlasitě
o slovo se hlásí.
S ubíhajícím časem,
krátí se nám časy.

Lásek , života i mládí.
Stářím stáváme se ti,
co pokroku tu překážejí - vadí.
Děje minulé , současné i budoucí,
zmateně se mísí,
splývajíce v jedno.

Bojíme se pohlédnout až v nekonečno,
do temnoty na dno.
Tam všechna bohatství i bída,
pozbývají tvaru,
odplouvají, mizí.
Nic už není, moje , tvoje , vaše - cizí.

Soužení i bolest,
lásky , radost , utrpení,
mizí všechno, dobrota i slota.
Ticho promění se jen v to jedno
v zdlouhavé to zapomnění
a .....čekání na Godota.
Publikoval(a): Taren, 16.8.2014
Přečteno (76x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti