Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slunečnice, Píseň slunečnice

Slunečnice, Píseň slunečnice

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Oblíbená píseň slunečnice je malá imitace Slunce

Slunečnice

| Iveta Brázdová | Básničky

U cesty stojí slunečnice
Opřené o plot volají na kolemjdoucí
Koukněte se jsme krásné
Vysoké květy jak slunce září

Střed jako ústa ozdobená jemně
do kroužku našpulená lehce
Vlající žluté okvětní lístky
zpívají píseň této vísky

Po cestě k lesu zamávala jsem jim
A majitelka jejich byla potěšena
že jejich krása mne oslovila
Ta paní neví že na mne kytky mluví

A za každým plotem na mne křičí
Honem honem zachyť nás do svých
krásných okamžiků vlastní duše
Květiny s duší jako chmýří k nebi míří

I když se zdá že v zemi trčí
Kořeny jsou tu jen pro upevnění
a taky pro výživu Však Slunce
to je květin pastýř bez paprsků jeho
nemohly by vyrůst ani kvésti

http://kytkyodivetky.blog.cz/1408/slunecnice


Píseň slunečnice

| Iveta Brázdová | témata týdne


Oblíbená píseň slunečnice
je malá imitace Slunce


Na stonku silném podobném kmeni stromu
Vypíná se pořádný kvítek vypasený

A lístky žluté jak nastříhanou žlutou sukni
na odiv vystavuje lidem před oči

Zpívá si píseň oblíbenou
že chce být medově sladkou

Až ptáčci vůni ucítí tak její písni
semínky vonící nebudou moci odolat

Květina živá tu píseň zpívá
tu oblíbenou svojí že tu stojí

Na chvíli krátkou až odkvete k zemi se skloní
a její píseň krásná utichne

Nastane podzim semínka v středu
vyzobou ptáci Její užitek

se rovná býti krásná
zpívati oblíbenou píseň

Kolemjdoucím lidem
o osudu svém který bude

být vytržena i s kořeny
a obrána o semínka tiše uschne


http://kytkyodivetky.blog.cz/1408/pisen-slunecnice
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 15.8.2014
Přečteno (315x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti