Balada o růžích
Balada o růžích
Anotace: Poznání pravdy přináší problémy, poezie pomáhá přežít...
Na co slova
básníkova
když jí zněla
jak nad rakví zněl by smích,
dám je vánku
aby k spánku
zašuměla
na listech vrb smutečních.
Na co růže
jistě může
kdyby chtěla
dostávat je od jiných,
dám je sobě
a pak v hrobě
u kostela
ustelu si na růžích...
Publikoval(a):
Mirastus, 14.8.2014