Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Černý vodopád

Černý vodopád

vanovaso Básně » o Životě

Anotace: s kapkami průzračnými

Potkala jsem na cestě Svojí řeku
černou řeku
s černým vodopádem
s černou vodou
však kapkami průzračnými

Stoupla jsem si doprostřed
kde nejsilnější proud
chladil mé rozpálené čelo
a horkou krev v žilách
a zanícené srdce
horečku v duši

Když jsem se nasytila prudkosti
a smyla všechnu vnější špínu
zažranou nejen za nehty
poodstoupila jsem jen na okraj
kam na mne
a na můj stín

na mé druhé já

dopadaly jen krůpěje
jako rosa po ránu

a vyplnily každou prázdnou molekulu v mém těle
/a že jich bylo/

A v tom dešti
plném štěstí
co přinesla voda
přes balvany převalená
pískem pročištěná
perlorodkami postříbřená

se stávám celistvou
vláčnou
hebkou

Naplněnou

Sama sebou
Publikoval(a): vanovaso, 13.8.2014
Přečteno (71x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: glacier, koiška, Mirastus

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 20:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti