**Kouká se kouká
**Kouká se kouká
Anotace: prý komu blecha skočí do kožicha...
~Blecha~
~~~~~~~~~~~
Dnes se kouká jedna blecha
komu skočím do kožicha?
Kdo tam leží?Jo,pes Brok
a tak skáču,hop a skok,
pes má kožich pěkně hustý
zabydlím se,to je jistý.
A jak známe milou blechu
hned mu skočí do kožichu,
v kožichu ho lechtala
když vesele skákala.
Co to vidím,ptá se blecha
kam ten pes tak rychle spěchá?
Brok se blíží k potoku
tak honem pryč z kožichu,
vody té se strašně bojím
přeci se dnes neutopím.
Hop a skok a už jsem v poli
chvíli lehnu,nožky bolí,
v trávě je ale provoz,
počkám si na jiný odvoz.
Ani ne za hodinku
vidím ježky.Rodinku?
To každá blecha dobře ví
že ježkům blechy nevadí.
Hopsají si v bodlinách
ježek ten je celkem rád...
~~~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 5.8.2014