Počítám ( Sen )
Počítám ( Sen )
Anotace: Zdál se mi sen jeli jsme autobusem
Počítám
| Marie Bernadeta
Počítám do dvou
Jedna dvě Honza jde
Počítám do dvou jsem spala
doma a pak na půdě
Počítám do dvou let
má duše spala v těle mém
Počítám do dvou nádob se lila voda
živá a mrtvá ve Zlatovlásce
Počítám do dvou znovu
Ty a já v naší lásce
Počítám do dvou
pak do tří a do čtyř na prstech
Kdo neuvěří tak si myslí
že asi do dvou neumím počítat
Tak klidně počítám do dvou :
Můj Anděl Strážný a já
O dva metry napravo
jsi ty a a ještě Kdo ?
Zdál se mi sen
jeli jsme autobusem
Já a můj Anděl
On za mne cvakl lístek
A revizorovi v pravém rohu
dal místo lístku malý dárek
který měl svižně připravený
ještě dřív než napadlo mne
že jízdenku mám jenom já
a on je černý pasažér
Všechno bylo oukej
revizor to přijal
A pak jsme proti sobě
na posteli leželi
A já nemohla přijít na to
která strana je lepší
Zda levá či pravá
tak jsem se pořád vrtěla...
A po pravé straně
svorně jsi ležel
Ty a tvůj Anděl
v rukách angličáky
No byli jste oba jako malí
A já si od dvou myslela
že jsi smutný k smrti
A ty sis zatím hrál jak malý...
(Napsáno v pátek 1.8.2014 )
Tajemný otazník?
Dnes je neděle
3.8.2014
Volal mi otec, jeho bratr a můj strýc v pátek ve 3 hodiny v noci zemřel...
A mně se zdál sen, vzbudila jsem se ve dvě v noci a nějaký hlas mi říkal, pojď za mnou, je mi moc zle, potřebuji tě a já se sebrala a šla spát na půdu do průjezdu, zdál se mi sen, o kterém jsem napsala pak večer báseň.
Měla jsem strach, že je špatně tomu muži, co jeho duši už více než rok miluji
a zatím mne asi volal můj příbuzný, byla jsem u něj v té poslední hodině, kdy si asi vzpomněl, že jsem ta pánbíčkářka a že mne i jeho maminka a moje bábí milovala a čekala, než budu u ní, aby mohla zavřít oči zde na světě a snít svůj sen v nebi.
Strýc byl velký muž, ale Anděl ho objímal kolem těla a byl mu tváří tvář,
v rukách měli malá autíčka... tak zřejmě snil svůj sen, že je zas malý hoch a má ruce plné autíček...
Tak duši svoji Bohu poručil, amen.
Pán mu dej věčný pokoj na věčnosti,
ať sní ten krásný sen, že je malý chlapec,
autíček má plné ručky a čeká na něj v nebi
i jeho milovaná maminka,
co odešla tam už před 22 roky.
Modlím se za tvou duši, milý strýci, jenž odpočíváš v Pánu na věky věků Amen!
Modrý Anděl a Iveta Bernadeta Marie.
Když mi dnes můj otec o té smrti řekl, pochopila jsem smysl toho, jak myslela jsem, když ptáček v naší zahradě jednoho rána ležel mrtev, pak myšlenky mé k poznání se upřely o smrti a pak mi bylo velmi, velmi smutno, až k smrti řekla bych, včera večer pominula ta úzkost a dnes už se cítím líp, teprve když jsem ty souvislosti poskládala v obraz, pochopila jsem, že viděla jsem smrt... Je to jako usnout v náruči nejněžnější a snít nejmilejší sen svůj.
http://mariebernadeta.blog.cz/1408/pocitam
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 3.8.2014