Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kouzelník

Kouzelník

James Libustka Básně » o Životě

Anotace: ...........

Pod velkým kloboukem schovaná hrdlička
a v pravé ruce kouzelná hůlčička.
Opraný frak a na něm pár záplat,
botky jenž podpatky zkoušejí klapat.

Starému pánovi očička září,
výrazné rysy panují tváři.
Hrbatá postava schoulená v příšeří,
že zázraky dovede, nikdo už nevěří.

Náhle však vysloví pár kouzelných formulí
a napjaté publikum své bulvy vykulí.
Všude je dým a podivný klid,
jen on dobře ví, co bude se dít.

Nastává ticho, co bude teď?
Je vidět pódium a bílá zeď...
Kde je však on, ten tajemný mág?
Opravdu zmizel, už je to tak..

S diváky cloumají pocity smíšené,
páni jsou naštvaní a dámy zděšené.
Všichni teď narychlo z divadla mizí,
dveře jim otvírá panáček cizí.

Nikdo si nevšímá, že je to on,
ten co tu způsobil takový shon.
Trvá jen chviličku a zavírá s díkem,
kdo z nás by nechtěl být též kouzelníkem?
Publikoval(a): James Libustka, 24.6.2010
Přečteno (260x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 21:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti