Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Když obilí zrálo

Když obilí zrálo

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak ... pro radost.

Zřím zlatého obilí vlnění
jak boky krásných žen,
to lidí s přírodou souzněni,
jsa krásou tou okouzlen.

Rolník k nebi ruce spíná
a modlitbou se konejší,
skřivan jej zpěvem jímá,
těžký je chléb vezdejší.

Na slunci pšenice zrála
tvrdá jak růže trn,
živými kořeny z půdy vstala
z nedávno zasetých zrn.
Publikoval(a): děda včela, 1.8.2014
Přečteno (283x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kytka62, Martin Havlíček, vanovaso, Makaveli, koiška

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti