Vzdor
Vzdor
Anotace: Nebát se a nekrást...
Zapudit obavy z života bez slávy,
pohody, peněz.
Nelkat, že život je jenom
ze smoly složený řetěz.
Napřímit tělo své znavené,
oprášit dušičku z čistého křemene.
Nedoufat v pomocnou ruku těch kolem,
nebýt všem v okolí, tím dobrým volem.
Nehodlám, nechci a nebudu,
dělat sám sobě ostudu.
Nebudu jen sedět v domku svém za pecí,
čekat až přiletí pečeně kuřecí.
Obavy z drzostí, života drobností,
zanechám za sebou.
Narovnám dušičku zlomenou,
utužím , napravím,
klouby své vymleté
v ohnutých kolenou.
Publikoval(a):
Taren, 29.7.2014