Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Fotbalová básnička

Fotbalová básnička

kolibřík1946 Básně » Srandovní

Anotace: Právě probíhá mistrovství světa ve fotbale. A proč by si nemohli zahrát i pejskové?

Fotbalová

U páníčka na klíně jsem na půl oka spala
a televizní fotbalové utkání s ním sledovala.

Hodinu a půl ti fotbalisté po hřišti běhají,
a někdy za tu dobu ani jednu branku nedají.

Proč padá tak málo gólů? To logiku svou má.
Fotbalisté kopou do míče jen dvěma nohama!

My máme čtyři nohy, to není žádný šprým.
Mám nápad! Což založit psí fotbalový tým?

A další výhodu co máme? Musím se tomu smát.
My psi totiž nemůžeme ve fotbale rukou hrát.

Už to jasně vidím a také mám svou představu,
já navrhnu vám teď psí fotbalovou sestavu.

Do branky já bych zcela jistě border colii dala,
je chytrá a gólové šance soupeře by vychytala.

V obraně by zas jen belgičtí ovčáci byli,
jsou to tvrdí psi a útoky soupeře by odrazili.

Do zálohy pastevecké psy, to vážně musím brát.
Budou do útoku spoluhráče, jak stádo ovcí hnát.

A v útoku? Kdo tam by jenom mohl být?
Přece pitbullové! Vždyť ti dovedou útočit!

Ještě hrot útoku a vyhrajem na celé čáře,
na ten post bych dala dogu, jako hlavičkáře.

A umíte si fotbalový tým bez trenéra představit?
Tím trenérem, já čivava Baruška, bych chtěla být.

Koho bych vybrala, aby v mém týmu mohl hrát,
musel by mě každý pes pěkně poslouchat.

A kdo by nechtěl vážně moje pokyny pro hru brát,
tomu bych musela bez milosti červenou kartu dát!

My nebudem běhat po hřišti, jak zmoklé slepice,
a gólů těch nastřílíme soupeřům, co nejvíce.

Že bychom hráli špatně? Toho se nemusíme obávat.
Teď jenom najít soupeře! A budem... vyhrávat!

Baruška
Publikoval(a): kolibřík1946, 22.6.2010
Přečteno (7584x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti