Démanty noci
Démanty noci
Anotace: shůdek po schůdku ...až k Démantu
Otevřené nebe
démanty noci z popela
dnes
svítí nám
navigační praprsky
sesílá
na cestu
zlatými střevíčky vyšlapanou
schůdek po schůdku
zkušenost po zkušenosti
s kouzlem neznalosti
radost po bolesti
bolest po radosti
strach v úsměvu schovaném
kousek po kousku
v čase nečase
až nahoru
až k Démantu
A uléhám
po cestě dlouhé a únavné
na lože
zlatem vyšívané
démanty z nebe pohozené
Kolikrát
touhle cestou ještě projdu
než to co hledám
naleznu
Kolik puchýřů do krve
ze zlatých střevíčků
budu si hojit
chladivým obkladem
Než budu usínat
se třpytem
s Démantem
Publikoval(a):
vanovaso, 26.7.2014