Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Po vánocích

Po vánocích

kolibřík1946 Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Naši domácí mazlíčci dostávají také dárky pod stromeček. A co pejskové, kteří nemají to štěstí a musí žít v útulku?

Po vánocích

Dárečky už jsou všechny rozdány,
my radost z nich si prožíváme.
Pod stromečkem zůstalo jen jehličí,
na Štědrý den už jenom vzpomínáme.

Některé dárečky snědeny už jsou,
s jinými si ještě chvíli pohrajem.
Já řeknu vám o jednom dárečku,
který líbil by se pejskům všem.

Koupit za peníze se ten dárek nedá,
však dá se získat velmi jednoduše.
Ten dárek pod stromečkem není vidět,
on ukrývá se v hloubi lidské duše.

Jste zvědaví o jakém dárečku já píšu?
Ten dárek jmenuje se... lidský cit!
Kdo takový dárek od páníčků dostal,
tomu dárek nemůže už nikdo vzít.

Jsou pejskové, co takové štěstí nemají,
kterým se o tom dárku může jenom zdát.
Běžte se na ně do útulku někdy podívat,
ten krásný dárek vy můžete jim také dát.

Baruška
Publikoval(a): kolibřík1946, 22.6.2010
Přečteno (1847x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 22:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti