Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hledání

Hledání

greatpedro Básně » Deprese

Anotace: Poněkud jsem ji přepsal, zde je nová verze a myslím že je i lepší.Doufám že se bude líbit a proto přeji pěkné čtení.

Hledání

Jsem smutný, kde jít, když zase se trápím,
pošedlou ulicí, pochmurným krokem, sám kráčím,
ve stínech domů, co krutě se smějí, tvou tvář vidím,
v horečkách, za nocí bezesných, blouzním.

Dál v té slepé ulici, v tom bludišti, se ztrácím,
smysl života, bez tebe můj kvítku, nenacházím,
v slzách, v tom smutku černém, se utápím,
chlad kostek dlažebních, ten studený kámen, stále cítím.

Lhostejnost jak ubíjí, když sem sám,
v dálce slyším tvůj krok, tak kde tě mám,
živím se marnou nadějí, stejně tě nepotkám,
bez lásky životem, jako bludný Holanďan proplouvám.

Nekonečně dlouhý oceán, ráj stále hledám,
jak dlouho se plavím, čas už nevnímám,
zuří bouře, ty přívaly vod, už té síle podléhám,
loď se potápí, věřím dál, jednou tě snad potkám.

V slzách se topím, v srdci mám žal,
smutek nad životem, který zkrachoval,
teď se trápím, proč jsem tě nikdy nepotkal,
krutě prázdný život, sem bez lásky zanechal.

Smutek v slzách, stále si jen zoufám,
pošedlou ulicí kráčím, marně vzpomínám,
ve stínech domů, jak dlouho čas nevnímám,
bloudím bez cíle, svou cestu hledám.

Slábnu a pomoci se nedovolám,
zákoutí slepé ulice, trápení podléhám,
ze sil posledních, tvé jméno volám,
proč, sem tě ztratil, lásko kde tě mám?

Žal, ten černý pán, je můj král,
s osudem sílu bojovat, už nemám dál,
jak je to dlouho, co sem se smál,
pro úsměv, v záři slunce stál.

Pláštěm slz, do něj duši mou schoval,
pod ním jen pláč, radost mou jsi vzal,
trápení, zoufalý pláč, mé duši ponechal,
silou, co slzy dávají, do okovů mě přikoval.

Kráčím, pošedlou ulicí, své kroky slyším,
sílu samoty, jak mě ničí, na sobě cítím,
jdu sám, krutá ta věštba, dobře o ní vím,
osud je samota, proč se smutkem trápím?
Publikoval(a): greatpedro, 24.7.2014
Přečteno (270x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 02:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti