Nejsem ničím...
Nejsem ničím...
Anotace: ...A kdybych mluvil každou řečí A kdybych mluvil jazyky andělskými Tak nejsem ničím Není - li Láska živá ve mně ...
Nejsem ničím...
| Marie Bernadeta | Myšlenky
...A kdybych mluvil každou řečí
A kdybych mluvil jazyky andělskými
Tak nejsem ničím
Není - li Láska živá ve mně ...
Stačí mi gesto jednoduché
Gestem se cosi vyjadřuje
A moje duše je prostá
Tak gesta také mohou býti prostá
Abych jim dobře rozuměla
Ten obraz v mysli svojí mám
Byla jsem s tebou v duši šťastná
I bez těla a stále šťastná jsem
...
Už zrají zlaté klasy obilí
Topím se v tomhle moři na chvíli
A cítím zase v sobě blízkost tvou
Rozhlížím se na všechny strany
A očima se topím ve zlatě
Za chvíli přijdou žně
A ty jsi stále za lesy těmi černými
A já jsem tady skryta v obilí
Dál v hlavě svojí nosím věty
které jsi dávno vyslovil
a těmi slovy v rozmařilosti tvé
mně darovaných kdysi lehce
Teď užívám si ještě
a těmi slovy jen se hladím
tady mezi klasy zlatými
Miluji lesklé věci
A kdybych měla křídla
tak bych tě jistě z tvého hnízda
Sluníčko moje Klásku zlatý
i když se to nesmí ale ta povaha stračí...
Já bych tě ty můj poklade za všechny prachy
z hnízdečka teplého rozhodně ukradla...
http://mariebernadeta.blog.cz/1407/nejsem-nicim
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 23.7.2014