Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Banální povzdech pro cukrářku A.

Banální povzdech pro cukrářku A.

Jsi bílá víla s flíčkem čokolády,
zdobítkem stavíš malé, jemném hrady,
co dortům budou obranou.
Ke zteči pošleš rotu čerstvých špiček,
která svou bitvu s těžkou jízdou lžiček
má dávno předem prohranou.

Už sedm let Tě stále ochutnávám,
pohledem letmým lehce ozobávám
a zkouším přestat s mlsáním.
Nemohu jinak brát, co moje není,
jsi třešní v dortu a já přeslazení
dvojitým pressem zaháním.

Zubař mi říká "To je marné pane,
takhle ta bolest nikdy nepřestane,
vytrhneme a máte klid".
Jen kdybych já měl odvahu a jasno
vytrhnout jedno malé krásno,
dny všední ničím nesladit.
Publikoval(a): su50, 21.6.2010
Přečteno (487x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: J's .., Rezervé

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti