Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dešťový anděl

Dešťový anděl

Sám schovaný pod deštníkem,
Přikrytý přívaly vody z nebe,
Blažený a přitom šíleně smutný,
Když nemůžu být teď vedle tebe.

Topím se v těch proudech vody,
Omamně voňavý je vzduch,
Jsem zraněný a chytám se stébla lásky,
Myslíš si, že jsem dobrodruh?

Toužící, planoucí padám na postel,
A déšť mě provází dál,
A v mysli se mnou stále anděl,
Co kdysi mě k sobě zval.

Jakoby déšť však všechno spláchl,
To po čem jsem toužil a snil,
anděl mě opustil, já do smutku se stáhl,
Jen ten rozechvěle dešťový pocit zbyl.

Vrátíš se?
Publikoval(a): snílek z Olomouce, 21.7.2014
Přečteno (202x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, GAIA77

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 11:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti