Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slzy jako kapky rosy

Slzy jako kapky rosy

Dychtivě a dravě polapit svůj život.
Užít si ho naplno, nedívat se nalevo, ani napravo.
Proč je tak těžké žít,
říkat pravdu a o pravdivé lásce snít.
Život totiž bere.
A bere krutě a ve chvíli, kdy to čekáš nejmíň.
Bolí to a drásá a ty nemáš sílu ani chuť jít dál.
Jsi zhnusený z tohohle světa,
koloběhu lží a zla.
Všude kolem sebe cítím humus,
který je jako mrtvé tělo protkané červy.
A ďábel se jen chechtá svému dílu..
Je mi mdlo a těžko na duši,
kolik zloby je v tomhle světě, nikdo ani netuší.
Bolí mě srdce ze světa bez Boha..
A tenké provázky křehkého dobra, naděje a pochopení
jsou přetrhávány každým dnem.
Až zbydou jen prázdné oči a prázdné duše.
Poté už bude pozdě.
Na všechno.
Nevyřčené zůstane nevyřčeným.
Bojím se zlého konce..
Jen slzy plynou po tváři jako kapky rosy po lístcích,
když svítá..
Publikoval(a): pampeliška semišová, 6.7.2014
Přečteno (210x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti