Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Splašený čas

Splašený čas

Taren Básně » o Věcech

Anotace: To, čeho se nám v dnešní době krutě nedostává.....

Svět se mění a my s ním,
nepřekročíš vlastní stín.
Nezastavíš času kola,
když hlas doby pokrok volá.

Čas a doba líně plyne,
jen co nožka, nožku mine.
Náhle křepce poskočí,
když ho chytrý postrčí.

Mílovými kroky čas tu kráčí,
pokrok , když jej napřed tlačí.
Letí jako zběsilý,
důvtipem se posílí.

Hlas doby a pokroku,
přidají mu do kroku.
Nezastane ani chvíli,
to by propás další míli.

Čas přec běží kupředu,
od soboty po středu.
Od středy až do pondělí,
den se s nocí o čas dělí.

Času nezbyt nikdy není,
kdo ho nemá, ten si cení,
časových těch pásem střet,
kde čas mění směru let.

Na čas se tu čas zastaví,
levý směr se mění v pravý.
Čas tu běží nazpátek,
od soboty na pátek.
Publikoval(a): Taren, 27.6.2014
Přečteno (258x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., děda včela, koiška

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 11:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti