Slzička a kapička
Slzička a kapička
Anotace: Není kapka jako kapka....
Krůpěj rosy, kapka ranní,
jenž se Slunci ráno klaní.
Na listech, tam v jarní louce,
zatřpytí se jen lehounce.
Vypadá jak slzička,
nepláče však kytička.
Slza slaná neklaní se,
plyne zvolna v oční míse,
kane tiše na líčka.
Hop - v mžiku náhle odlepí se,
padá dolů hbitě k zemi,
zajiskří se jasy všemi,
jako malá kapička.
Publikoval(a):
Taren, 24.6.2014