Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Mateřídouška

**Mateřídouška

Květka Š. Básně » o Lásce

Anotace: ..navlékám života korálky..

~Jsem neúplná~
~~~~~~~~~~~
Když je v duši stesk
a za oknem černá tma
někdo mi chybí
jsem trochu neúplná,
vytáhnu skleněné korálky
které navlékám jak vzpomínky
na drátky
kdysi byl korálek kousek života,
každý mnoho znamenal
jeden byl úsměv,druhý milé slovo,
třetí polibek,čtvrtý pohlazení,
pátý vyznání lásky,
další neshody a usmíření.
Slzy i vrásky.
Potom je zavážu
uložím ve staré šperkovnici
a na čas zamknu
na petlici.

Zpátky
nám to život už nevrátí
jenom tak „jako“ zůstaneme spolu
i když tady já „a tam ty“
teď sklízím ze stolu
ten tvůj hrneček od kávy
už dávno bez ouška
..vzpomínám..
V tom hrnečku vykvetla
mateřídouška
---------
Publikoval(a): Květka Š., 23.6.2014
Přečteno (143x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Doradolanska, Marci-Tami, NikitaNikaT., koiška, děda včela, Krokyno

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 12:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti