Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ťuk ťuky ťuk !

Ťuk ťuky ťuk !

Marie Bernadeta Básně » o Věcech

Anotace: Když mi bylo pět smyslů dáno při zrození těla mého Snad abych je spočetla První byl zrak Druhý sluch Třetí je hmat a čtvrtá chuť Pátý je čich a ten mám opravdu zvláštní ! Ať už jdu kam jdu Tak všude čichám k básním !

Ťuk ťuky ťuk !

17. května 2014 v 14:36
Iveta Bernadeta Marie
Na Hradě ze slov

Když mi bilo pět
hodin
na Věži
Hradu ze
slov
...
Vylétl holub
s ranní poštou
od Hradní paní
a nesl dopis
cizímu lokajovi
Co bylo ale předtím ?
...


Ťuk ťuky ťuk !
Dneska ani muk !
Na Hradě jsou
myšky
Po chodbě se plíží
lokaj cizí
jen tak v košili
...


Asi už mu straší
na té hradní věži

Musel si vzít svíčku
na talířku
aby ve tmě viděl
...


Někdo ho však
vyrušil
Ach ty myšky v chodbě !
Jak se smějí !

..
...
A všechno si rozmyslel
Asi to nic nebylo !
Všechno se mu nejspíš
asi jenom zdálo
...
Ráno až se oblékne
Tak si do té Věže
zajde umytý a vymydlený
Zkrátka v celé kráse
svojí
...
Otevřel dveře svého pokoje
Vklouzl pod peřinu
a pak ještě
sfoukl svíčku na talířku
a nechal ji ležet
na nočním stolku
vedle své postele

...

Lásko Dobrou !
Hezky se vyspi
Řekla si Hradní paní
ve svojí hradní posteli
a položila dopis
k pootevřenému oknu
Aby ho holub mohl
hned ráno lokajovi donést
ranní poštou
...
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 21.6.2014
Přečteno (235x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti