Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Potůček v lukách

Potůček v lukách

děda včela Básně » o Přírodě

Anotace: Jen tak ... pro radost.

Potůček v lukách různě se klikatí,
žlutavý blatouch cestu mu vyzlatí,
ze studánek voda jak křišťál,
žíznivé napojí, ptáček zde přistál.

V ranní mlze víly tančí,
krásu a mládí značí,
motýlek pestrý lítá sem a tam
a kapky rosy svítí jak drahokam.

Bublavý potůček a kolem samý květ,
krása to přírody, jen pohledět,
žíznivý poutník se zde zastaví,
připijí na žízeň, přírodě na zdraví.
Publikoval(a): děda včela, 20.6.2014
Přečteno (300x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Krokyno, koiška, Bezhlavý rytíř, Kytka62

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti