Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Motouzky z nebe

Motouzky z nebe

Přikládá. Něhu zavěšuje na fousky poezie,
učí mě číst na vzrušeném těle Boha moře,
jsem také dubový stůl na terase
a prohýbám se pod citem
který mi pod žebra přikládá.

Odliv. Tím se splašilo slunce
a zbavilo se všeho hrubého na stromech.
Prosím, přikryj mi tím šátkem ramena,
začíná padat tma a kdo v ní pozná čí dech
kdo v ní pozná čí odliv.

Svírají. Bojím se ohýbat pevné větve,
co vzaly mě do náručí
jsou tak křehké,
že by se mohly rozbít jako mléčný zub.
Motouzky z nebe dlaň mi klidně svírají.
Publikoval(a): Lugilla, 19.6.2014
Přečteno (170x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, qala, koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 12:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti