Minulé i budoucí
Minulé i budoucí
Anotace: Smutek, naděje , prohry i vítězství. Vše se proplétá, kolotá a mísí. Leč v nenávratném toku času, zvolna bledne, ztrácí se a mizí....
Je mi smutno, jsem sám.
Nejraděj bych někam zalez,
dřepěl tam , jak puk a pařez.
Smutky minulé i budoucí,
kol kolem tu krouží,
je to matoucí.
Ano vím, vše se končí, začíná.
Den každý, rok, měsíc, vteřina.
Jedno odchází a mizí,
místo prázdné,zůstává tu cizí.
Děj další však pokračuje - začíná,
je tu nová vteřina.
Vše se mísí,
minulé i budoucí.
Čas jak řeka tekoucí.
Nač se tedy rmoutit,
nad uběhlou radostí
a vteřinou.
Vzápětí se přeci,
mohu těšit na jinou
Publikoval(a):
Taren, 18.6.2014