Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lež

Lež

Anička123 Básně » o Lidech

Anotace: O chlapci se jménem Lež

Narodil se chlapec
do země jménem Svoboda
avšak svobody jak palec
a naději vzala voda

Když bylo chlapci šesnáct let
rozhodli se ho poslat
do města jménem Svět
aby se naučil lhát

Lhát o tom,co byla pravda
co byla lež a co zrada byla
potkal tam dívku jménem Vřava
která ráda řvala a ráda lhala

Nevěděl, zda lež je ona
či snad láska, či pravda
na cestu mu svítila luna
a lež, kterou ona měla ráda

"Chlapec je jméno mé
nevím však, jestli lež jsem, či pravda
nevim jestli srdce mám barevné
nebo snad šedá je jeho barva"

"Já nevím zda zrodil jsem se
A v jaké že jsem zemi?
Vše lež je a ta se nese
nejsem snad i němý?"

Vše co chlapec zažil
obrátilo se
ale stále se snažil
aby lež odvrátila se

Chlapec nevěděl jméno svoje
Dlouhá léta. Než!
Chlapec zemřel a tam dozvěděl se
Že jeho jméno je Lež

Anna Zikmundová
Publikoval(a): Anička123, 18.6.2014
Přečteno (133x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Seaweed brain

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 11:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti