Báseň pro dva
Báseň pro dva
Anotace: Snažila jsem se přiblížit náladu 68 roku
Vidíme dvě strany
dvě tváře odlišné
dvě povahy
srdce přemýšlivé
dvě národnosti
i cesty jiné
jednu v bezstarostosti
to však ne u té druhé
Dvě vlajky
dva státy v nichž žijí
dvě bójky
k nimž celý život vzhlíží
Jeden šťastný
Druhý ne
není vyděšený
spíš smutný je
Dva rozdílné světy
rozděleny jsou
já a ty
s touhou odlišnou
Člověk když se na ně dívá
mrazí ho v zádech
jeden slzy na krajíčku má
a druhý ledový má dech
O této básni jsem nelhal
je pro odvahu tvou
Tobě co na stěnu jsi psal
Russians go home
Anna Zikmundová
Publikoval(a):
Anička123, 14.6.2014