Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pro tebe

Pro tebe

greatpedro Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Čas Léta, čas lásky.

Kytici veršů jen pro tebe jsem psal
s citem a láskou ji jen něžně vázal
voní létem, tu vůni krásnou poznal
ta chvíle lásky v kytici kvetoucí jen zůstal.

Je tvá, tu něhu jen v dlani mám
jemně ji držíš a na tu krásu se dívám
pohledem zasněným a své city znám
jen do ouška potichu její jméno šeptám.

Stuha co barvu lásky tak rudou má
líčka červenají a náruč jen objímá
ty rty vlahé jen za rosy líbám svýma
kytice kvete krásou, ta se z lásky přijímá.

Modrých těch pár chrp létem voní
seno na kopkách usychá, cítím v dlani
obloha lesk hvězd a noc rosu roní
tak krásně chutná ten půvab milování.

Neuvadá ten květ chrp blankytných
žijí láskou z doteků dlaní mých
dechem co hřeje z úst vášnivých
kytice jsi v srdci těch pár snů mých.

Sny jsou poslem, co vzpomínky nosí
tvé oči plné slunce zmizely kdesi
ten čas léta a srdce smutně prosí
vítr ze strnišť je vzal, už nejsi.

Tu kytici z lásky citem sem psal
jméno co nádherně zní, do řádků dal
do veršů té kytice voňavé jen schoval
vždyť ani nevíš, jak moc jsem tě miloval.
Publikoval(a): greatpedro, 10.6.2014
Přečteno (1009x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ellean

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 21:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti